BORÅS TIDNING SKRIVER OM MIG I DERAS ARTIKELSERIE "HEMBRÄNT". 081201.

Det var ett tag sedan vi uppdaterade oss på vad bandet med de sköna 60-tals influenserna håller på med men nu behöver ni alltså inte vänta längre och oavsett om man gillar Depressive Art eller inte så är det läge att snarast lyssna på sångaren Klas Bohlins soloprojekt. Tre låtar ligger uppe där den karismatiske sångaren sjunger på svenska. Jag har tidigare kritiserat Bohlin för att låta för mycket som Brolle (det vill säga som Brolle lät innan Brolle plötsligt slutade att låta som just Brolle och kanske var det helt enkelt så att det var Brolle som lät som Bohlin – vem vet.)

Hur som helst så är det här tre finstämda låtar där Bohlin sjunger känslosamma texter med nedtonad, släpande röst och resultatet är gripande.
Mina tankar går till en blandning av ett softat Kent, Peter Lemarc och en djäkla massa Klas Bohlin, för det här känns verkligen eget och personligt. Jag vill höra mer av det här – snart.

Musikerna lirar säkert och snyggt, körerna är vackra tack vare duktiga Lotta Höglin, Klas Qvist och Jonna Fallberg och inte blir det sämre av att både fiol av Kristin Freidlitz och valthorn av Annelie Svensson finns med.

Gör dig själv en tjänst och gå in och lyssna på www.klasbohlin.se


Av: Catalina Bruna. Borås Tidning.
» Läs hela artikeln på BT

»
TILL STARTSIDAN