BIOGRAFI - NOVEMBER 2008

Mitt namn är Klas Bohlin, låtskrivare med ambitioner och mycket att skriva om. Just nu finns inte mycket historia kring mitt liv som ”solo-artist”... Däremot har jag som musiker och låtskrivare mer att berätta. Somliga brukar hajja till om jag nämner band som Beseech (gothrock) och Depressive Art (psych/garage/60-tal), kanske inga mega-hypade akter, men ändå två relativt intressanta band i helt skilda genrer som jag var med och grundade. Nu är det dags att kombinera dessa världar i nytt format... med sång på SVENSKA.

Beseech var mitt första seriösa band med skivkontrakt, ett band som jag med stor målmedvetenhet och på eget initiativ startade upp ifrån grunden. Här var jag främst verksam som bakgrundsfigur i form av låtskrivare och gitarrist. Jag hann med tre album och flera konserter runt om i Sverige och Europa.

Direkt efter avhoppet i Beseech hade jag en ny plan utarbetad. Det var dags att gräva ner sig i retroträsket och starta upp bandet Depressive Art. Denna gången som frontfigur och leadsångare med ambitionen att skriva mörk retrorock. En värld med storheter som Ennio Morricone, Byrds, Cash, Velvet Underground och the Doors hade sedan länge varit av stor betydelse, och därmed blev ett genrebyte rentav nödvändigt för mitt låtskrivande. I Februari 2007 gavs albumet ”Bye bye, dear everything” ut på svenska indie-bolaget Wonderland Records, ett album som inte blev speciellt depressivt, snarare tvärt om:-)

Idag finns Depressive Art fortfarande kvar i ett oberoende format. Vi står helt utan skivbolag men får visst stöd av vårt förlag Misty Music. Våran ambition just nu är att släppa eget material i egen regi när vi själva känner att inspirationen och lusten faller på.

För min egen del siktar jag nu framåt i hopp om att finna rätt människor som tror tillräckligt mycket på det jag gör för att kunna ta detta vidare. I framtiden kan jag höra orkestrala och dramatiska arrangemang, som mynnar ut i en vemodig och stämningsfull 60-talsdoftande pop/rock-platta med stor hit-potential och filmkänsla. Detta kan bli mitt 5:e album...

» TILL STARTSIDAN